Roláda z vepřové kýty

Roláda z vepřové kýty - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice 2 kávová lžička
Okurky nakládané 1 ks
Olej stolní 100 g
Párky jemné 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová kýta 600 g
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso rozřízneme na 1–2 cm silný plát a na prkénku jej rovnoměrně naklepeme. Plát osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu urovnáme nasekanou cibuli, na čtvrtky nakrájenou okurku, párek a na oleji (50 ml) usmažená míchaná vejce. Plát masa jednou stranou přehneme přes náplň a srolujeme. Roládu osolíme a povážeme pevnou nití, konce sešijeme.
  2. Maso vložíme na zbylý olej do pekáčku a opečeme. Podlijeme trochou vody a za stálého polévání šťávou upečeme doměkka a dozlatova. Upečenou roládu nakrájíme na plátky.