Roláda z vepřové kýty
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej stolní |
100 g |
Párky jemné |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová kýta |
600 g |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso rozřízneme na 1–2 cm silný plát a na prkénku jej rovnoměrně naklepeme. Plát osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu urovnáme nasekanou cibuli, na čtvrtky nakrájenou okurku, párek a na oleji (50 ml) usmažená míchaná vejce. Plát masa jednou stranou přehneme přes náplň a srolujeme. Roládu osolíme a povážeme pevnou nití, konce sešijeme.
- Maso vložíme na zbylý olej do pekáčku a opečeme. Podlijeme trochou vody a za stálého polévání šťávou upečeme doměkka a dozlatova. Upečenou roládu nakrájíme na plátky.