Celerové krokety I
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 ml |
Rýže dušená |
13.8 g |
Strouhanka |
81.5 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme jej na lžíci rozehřátého másla, mírně podlijeme vývarem a dusíme 15 minut. Poté přidáme okapanou uvařenou rýži a oboje podusíme do vysmahnutí šťávy. Necháme polovychladnout, spojíme dvěma žloutky, osolíme, dle potřeby zahustíme strouhankou a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.
- Krokety obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme na oleji.
- Hotové dáme okapat na papírový ubrousek a před podáváním je pokropíme máslem.