Celerové krokety I

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Hovězí vývar základní 1 dl
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 ml
Rýže dušená 13.8 g
Strouhanka 81.5 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme jej na lžíci rozehřátého másla, mírně podlijeme vývarem a dusíme 15 minut. Poté přidáme okapanou uvařenou rýži a oboje podusíme do vysmahnutí šťávy. Necháme polovychladnout, spojíme dvěma žloutky, osolíme, dle potřeby zahustíme strouhankou a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.
  2. Krokety obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme na oleji.
  3. Hotové dáme okapat na papírový ubrousek a před podáváním je pokropíme máslem.