Tvarohové knedlíky
Ingredience
Cukr moučkový |
240 g |
Cukr vanilka |
60 g |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
300 g |
Strouhanka |
300 g |
Sůl |
15 g |
Tvaroh jemný |
1000 g |
Vejce slepičí |
180 g |
Voda pitná |
2 l |
Žemle tuková |
750 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Tvaroh rozmačkáme nebo prolisujeme hrubším sítem.
- Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem.
- Do tvarohu přidáme sůl, prosátou hrubou mouku a rozmíchaná vejce. Vše promícháme a nakonec zamícháme žemli. Ze hmoty tvarujeme malé kulaté knedlíky, vkládáme je do vařící vody a krátce po zavaření je opatrně zamícháme. Zvolna vaříme.
- Při podávání posypeme okapané knedlíky na sucho osmahnutou strouhankou a směsí moučkového a vanilkového cukru. Pokrm přelijeme rozpuštěným máslem.