Tvarohové knedlíky

Ingredience


Cukr moučkový 240 g
Cukr vanilka 60 g
Máslo čerstvé 300 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hrubá 300 g
Strouhanka 300 g
Sůl 15 g
Tvaroh jemný 1000 g
Vejce slepičí 180 g
Voda pitná 2 l
Žemle tuková 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh rozmačkáme nebo prolisujeme hrubším sítem.
  2. Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem.
  3. Do tvarohu přidáme sůl, prosátou hrubou mouku a rozmíchaná vejce. Vše promícháme a nakonec zamícháme žemli. Ze hmoty tvarujeme malé kulaté knedlíky, vkládáme je do vařící vody a krátce po zavaření je opatrně zamícháme. Zvolna vaříme.
  4. Při podávání posypeme okapané knedlíky na sucho osmahnutou strouhankou a směsí moučkového a vanilkového cukru. Pokrm přelijeme rozpuštěným máslem.