Fazolové lusky zapečené s krémem

Ingredience


Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Fazolové lusky zelené 750 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné fazolky zbavíme vláken, nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka mírně podlité.
  2. Lžící másla vymaštěnou zapékací mísu vysypeme strouhankou, fazolky do ní vložíme, zalijeme osolenými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a zapečeme.
  3. Z bílků připravíme tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a sůl. Připravený krém rozetřeme na povrch fazolek a v troubě necháme zrůžovět. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.