Fazolové lusky zapečené s krémem
Ingredience
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
750 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné fazolky zbavíme vláken, nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka mírně podlité.
- Lžící másla vymaštěnou zapékací mísu vysypeme strouhankou, fazolky do ní vložíme, zalijeme osolenými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a zapečeme.
- Z bílků připravíme tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a sůl. Připravený krém rozetřeme na povrch fazolek a v troubě necháme zrůžovět. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.