Vepřová kýta na zelenině
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
500 g |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso opepříme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vařené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě.
- Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. V jiné nádobě podusíme na másle očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Česnek nadrobno nakrájíme.
- Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a zprudka je opražíme. Přidáme česnek, pórek a po chvíli mrkev. Směs zalijeme částí masového vývaru, přilijeme sójovou omáčku a zlehka promícháme.