Švestkové knedlíky tvarohové

Ingredience


Cukr moučkový 300 g
Máslo čerstvé 400 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hrubá 900 g
Sůl 20 g
Švestky 1200 g
Tvaroh jemný 300 g
Tvaroh tvrdý 300 g
Vejce slepičí 120 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo vyšleháme, přidáme vejce, sůl, prolisovaný tvaroh a větší část mléka. Vše rozmícháme, přilijeme zbylé mléko, přidáme prosátou hrubou mouku a zpracujeme vláčné těsto.
  2. Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme na čtverce asi 4x4cm a klademe na ně omyté a otřené švestky. Knedlíky dobře zabalíme a vkládáme je do osolené vařící vody. Krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
  3. Při podávání okapané knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.