Švestkové knedlíky tvarohové
Ingredience
Cukr moučkový |
300 g |
Máslo čerstvé |
400 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
900 g |
Sůl |
20 g |
Švestky |
1200 g |
Tvaroh jemný |
300 g |
Tvaroh tvrdý |
300 g |
Vejce slepičí |
120 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Změklé máslo vyšleháme, přidáme vejce, sůl, prolisovaný tvaroh a větší část mléka. Vše rozmícháme, přilijeme zbylé mléko, přidáme prosátou hrubou mouku a zpracujeme vláčné těsto.
- Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme na čtverce asi 4x4cm a klademe na ně omyté a otřené švestky. Knedlíky dobře zabalíme a vkládáme je do osolené vařící vody. Krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
- Při podávání okapané knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.