Uzené maso s česnekovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Uzené maso vařené |
600 g |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a polovinu česneku osmahneme na oleji, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Přidáme zbylý česnek, pepř, vývar, krátce prohřejeme.
- Uzené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, zalijeme připravenou omáčkou.
- Vhodnou přílohou jsou knedlíky.