Kapr se šunkou
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g |
Kapr obecný |
600 g |
Olej stolní |
100 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce kapra osolíme a posypeme mletou paprikou. Každou porci uprostřed nařízneme a do řezu vložíme půlkolečko citronu a plátek slaniny. Navrch každé porce připíchneme párátkem plátek šunky.
- Maso vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy a opečeme po obou stranách na cibuli. Přidáme omytá, na poloviny rozkrojená rajčata, hrášek a nakrájené papriky. Pokrm zapékáme v troubě a během pečení poléváme porce vypečenou šťávou.