Kapr se šunkou

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 200 g
Kapr obecný 600 g
Olej stolní 100 g
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Rajčata 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce kapra osolíme a posypeme mletou paprikou. Každou porci uprostřed nařízneme a do řezu vložíme půlkolečko citronu a plátek slaniny. Navrch každé porce připíchneme párátkem plátek šunky.
  2. Maso vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy a opečeme po obou stranách na cibuli. Přidáme omytá, na poloviny rozkrojená rajčata, hrášek a nakrájené papriky. Pokrm zapékáme v troubě a během pečení poléváme porce vypečenou šťávou.