Kapr na pórku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
1 kg |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Pórek |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
Voda pitná |
125 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného a omytého kapra podélně rozkrojíme a obě poloviny osolíme po obou stranách. Do kůže nařízneme příčné zářezy asi 1 cm od sebe a nasypeme do nich zázvor.
- Na másle podusíme omytý, nasekaný pórek a cibuli. Když zesklovatí, vložíme hřbetem vzhůru poloviny kapra a dusíme asi 15 minut. Potom podlijeme bílým vínem, trochou vody a pečeme v horké troubě dalších 15 minut.