Vejce s bylinkovou zálivkou
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
5 polévková lžíce |
Majonéza |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, vložíme do studené vody a po vychladnutí je oloupeme.
- Do misky dáme majonézu, přidáme jogurt, citronovou šťávu, mírně osolíme a rozšleháme. Nakonec vmícháme jemně nasekané bylinky.
- Vejce podélně rozkrojíme na poloviny, upravíme na talířky a zalijeme připravenou bylinkovou zálivkou.