Žampiony smažené v tvarohovém těstíčku
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej stolní |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
0.5 dl |
Žampiony čerstvé |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvaroh rozšleháme se smetanou, přidáme vejce, kečup, citronovou šťávu a sůl. Vše dohladka ušleháme. Do směsi vmícháme mouku (100 g), podle potřeby přilijeme víno a umícháme těstíčko.
- Očištěné žampiony nakrájíme na dílky a obalíme v těstíčku. Smažíme je dozlatova v rozehřátém oleji.