Žampiony smažené v tvarohovém těstíčku

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kečup 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej stolní 100 g
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 0.5 dl
Žampiony čerstvé 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh rozšleháme se smetanou, přidáme vejce, kečup, citronovou šťávu a sůl. Vše dohladka ušleháme. Do směsi vmícháme mouku (100 g), podle potřeby přilijeme víno a umícháme těstíčko.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na dílky a obalíme v těstíčku. Smažíme je dozlatova v rozehřátém oleji.