Šunkové krokety
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
5 polévková lžíce |
Olej stolní |
150 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
7 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a lžíce mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a vymícháme na hustý bešamel. Přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a necháme vychladnout.
- Po vychladnutí přidáme žloutek, najemno nasekanou šunku a trochu strouhanky (aby těsto drželo pohromadě, asi 3 lžíce).
- Ze směsi tvarujeme podlouhlé krokety. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme je v rozpáleném oleji.
- Podáváme horké, posypané nasekanou petrželkou.