Šunkové krokety

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 5 polévková lžíce
Olej stolní 150 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 7 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a lžíce mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a vymícháme na hustý bešamel. Přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a necháme vychladnout.
  2. Po vychladnutí přidáme žloutek, najemno nasekanou šunku a trochu strouhanky (aby těsto drželo pohromadě, asi 3 lžíce).
  3. Ze směsi tvarujeme podlouhlé krokety. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme je v rozpáleném oleji.
  4. Podáváme horké, posypané nasekanou petrželkou.