Sekaná z husích prsou

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Husí prsa 2 ks
Mléko polotučné 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 0.5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá prsa zbavíme kůže, vykostíme, nakrájíme a umeleme. Žemli namočíme v mléce, necháme nasáknout, potom vymačkáme a přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme, dále přidáme jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a vejce. Vše dobře promícháme.
  2. Směs vytvarujeme do válečku, obalíme kůží z prsou a sešijeme.
  3. Sekanou pečeme ve středně vyhřáté troubě bez podlévání.