Sekaná z husích prsou
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Husí prsa |
2 ks |
Mléko polotučné |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá prsa zbavíme kůže, vykostíme, nakrájíme a umeleme. Žemli namočíme v mléce, necháme nasáknout, potom vymačkáme a přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme, dále přidáme jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a vejce. Vše dobře promícháme.
- Směs vytvarujeme do válečku, obalíme kůží z prsou a sešijeme.
- Sekanou pečeme ve středně vyhřáté troubě bez podlévání.