Chřest zadělávaný s houskovými knedlíčky
Ingredience
Chřest bílý |
500 g |
Knedlík kynutý |
400 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
0.5 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě.
- Žampióny podusíme na kousku másla s nasekanou petrželovou natí.
- Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z chřestu, vymícháme na hustší kaši a povaříme 10 minut. Poté přidáme chřest, houby a vše společně povaříme 3 minuty. Následně vmícháme žloutek rozkvedlaný v troše chladného chřestového vývaru a již nevaříme.
- Chřest dáme na mísu a kolem urovnáme houskové knedlíčky.