Chřest zadělávaný s houskovými knedlíčky

Ingredience


Chřest bílý 500 g
Knedlík kynutý 400 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 0.5 hrst
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě.
  2. Žampióny podusíme na kousku másla s nasekanou petrželovou natí.
  3. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z chřestu, vymícháme na hustší kaši a povaříme 10 minut. Poté přidáme chřest, houby a vše společně povaříme 3 minuty. Následně vmícháme žloutek rozkvedlaný v troše chladného chřestového vývaru a již nevaříme.
  4. Chřest dáme na mísu a kolem urovnáme houskové knedlíčky.