Kapusta dušená s pórem a rajčaty
Ingredience
Kapusta hlávková |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme očištěnou kapustu do poloměkka. Póry řádně očistíme, odkrojíme jen kořínky a volné zelené listy. Pevnou část nakrájíme na slabší proužky, vložíme na rozehřáté máslo a podusíme. Po chvilce přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme a jakmile se podusí, přidáme nasekanou kapustu a vše společně dodusíme.
- Podáváme k masu a doplníme opečenými brambory.