Kapusta zapečená s rýží
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
125 ml |
Moravské uzené maso |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
292 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.
- Opranou rýži nasypeme do většího množství vroucí osolené vody. Od bodu varu vaříme přesně 10 minut, poté ji necháme okapat, promícháme se lžičkou másla, nasekaným masem a polovinou nastrouhaného sýra.
- Zapékací mísu vymastíme a vrstvíme do ní rýži, kapustu a vrchní vrstvu rýže posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra. Zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a zapečeme v předehřáté troubě.