Kapusta zapečená s rýží

Ingredience


Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 125 ml
Moravské uzené maso 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 292 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.
  2. Opranou rýži nasypeme do většího množství vroucí osolené vody. Od bodu varu vaříme přesně 10 minut, poté ji necháme okapat, promícháme se lžičkou másla, nasekaným masem a polovinou nastrouhaného sýra.
  3. Zapékací mísu vymastíme a vrstvíme do ní rýži, kapustu a vrchní vrstvu rýže posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra. Zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a zapečeme v předehřáté troubě.