Ledvinová polévka
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Hovězí ledviny |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou ledvinu odblaníme, rozpůlíme, znovu omyjeme a nakrájíme na plátky. Spolu s očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninou ji osmažíme na oleji. Zaprášíme moukou, ještě osmahneme a zalijeme vodou.
- Když je zelenina téměř měkká, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme a dovaříme.