Ledvinová polévka

Ingredience


Brambory 2 ks
Hovězí ledviny 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou ledvinu odblaníme, rozpůlíme, znovu omyjeme a nakrájíme na plátky. Spolu s očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninou ji osmažíme na oleji. Zaprášíme moukou, ještě osmahneme a zalijeme vodou.
  2. Když je zelenina téměř měkká, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme a dovaříme.