Polévka z koroptve
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Koroptev |
1 ks |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
100 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou koroptev udusíme na polovině dávky másla. Vyjmeme prsíčka a nakrájíme je na plátky. Ostatní maso dusíme dále s cibulí, mrkví a uzeným masem doměkka.
- Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vodou, přidáme umixované nebo umleté maso se zeleninou. Polévku osolíme a opepříme. Scedíme ji a nalijeme na plátky prsíček.
- Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle.