Polévka z koroptve

Ingredience


Cibule 1 ks
Koroptev 1 ks
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Uzené maso vařené 100 g
Voda pitná 0.5 l
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou koroptev udusíme na polovině dávky másla. Vyjmeme prsíčka a nakrájíme je na plátky. Ostatní maso dusíme dále s cibulí, mrkví a uzeným masem doměkka.
  2. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vodou, přidáme umixované nebo umleté maso se zeleninou. Polévku osolíme a opepříme. Scedíme ji a nalijeme na plátky prsíček.
  3. Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle.