Rajčatová polévka se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 3 ks
Celer bulvový 0.5 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hrášek 1 hrst
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 60 g
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Rajčata 1 kg
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na větší kusy. Očištěný celer nastrouháme nahrubo, oloupané brambory nakrájíme na kostky. Přidáme hrášek, oloupaný celý česnek a vše vaříme s kořením, cukrem a máslem v osolené vodě doměkka.
  2. Polévka má být velmi hustá.
  3. Podáváme ji s nastrouhaným sýrem.