Studená rajčata plněná cibulí
Ingredience
Cibule |
300 g |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
40 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, osolíme a zvolna dusíme na 2 lžících oleje.
- Po chvíli přilijeme trochu vody, ještě podusíme, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- Omytá rajčata rozkrojíme vodorovně na poloviny a vnitřky vydlabeme. Získáme tak 8 mističek, které uvnitř osolíme a naplníme je dušenou cibulí. Povrch zarovnáme a ozdobíme kapary, olivami a snítkou petrželky. Pokapeme zbylým olejem a dobře vychladíme.