Studená rajčata plněná cibulí

Ingredience


Cibule 300 g
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy nakládané 40 g
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, osolíme a zvolna dusíme na 2 lžících oleje.
  2. Po chvíli přilijeme trochu vody, ještě podusíme, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  3. Omytá rajčata rozkrojíme vodorovně na poloviny a vnitřky vydlabeme. Získáme tak 8 mističek, které uvnitř osolíme a naplníme je dušenou cibulí. Povrch zarovnáme a ozdobíme kapary, olivami a snítkou petrželky. Pokapeme zbylým olejem a dobře vychladíme.