Kapustové lívance

Kapustové lívance - obrázek

Ingredience


Kapusta hlávková 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Tuk 400 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, necháme okapat, vymačkáme a hrubě nasekáme.
  2. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem, osolíme a povaříme na hustou kaši. Přendáme do mísy, necháme polovychladnout a vmícháme žloutky a řádně promícháme.
  3. Poté přidáme kapustu, nasekanou petrželovou nať a zlehka vmícháme tuhý sníh.
  4. Z těsta pečeme na lívanečníku lívance. Hotové lívance můžeme posypat nastrouhaným sýrem.