Kapustové lívance
Ingredience
Kapusta hlávková |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
400 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, necháme okapat, vymačkáme a hrubě nasekáme.
- Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem, osolíme a povaříme na hustou kaši. Přendáme do mísy, necháme polovychladnout a vmícháme žloutky a řádně promícháme.
- Poté přidáme kapustu, nasekanou petrželovou nať a zlehka vmícháme tuhý sníh.
- Z těsta pečeme na lívanečníku lívance. Hotové lívance můžeme posypat nastrouhaným sýrem.