Pstruzi v pergamenu

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra tresčí v oleji 120 g
Kari koření 1 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 120 g
Martell cognac 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pstruh 4 ks
Rýže dušená 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 2 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a vykostěné pstruhy rozpůlíme a pečeme na másle na pekáčku v troubě. Po upečení odstraníme kůži.
  2. Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme krevety, nakrájená tresčí játra a podušené žampiony. Vše smícháme s dušenou rýží, osolíme, okořeníme karí kořením a přidáme nasekanou petrželku.
  3. Na pergamenový (nebo pečicí) papír vymazaný máslem vložíme plátky pstruha, pokapeme koňakem a vínem, navršíme rýžovou směs a zabalíme. Na povrchu potřeme balíčky máslem a prohřejeme v troubě.
  4. Podáváme na velké míse s dílky citronu.