Pstruzi v pergamenu
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra tresčí v oleji |
120 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
120 g |
Martell cognac |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pstruh |
4 ks |
Rýže dušená |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a vykostěné pstruhy rozpůlíme a pečeme na másle na pekáčku v troubě. Po upečení odstraníme kůži.
- Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme krevety, nakrájená tresčí játra a podušené žampiony. Vše smícháme s dušenou rýží, osolíme, okořeníme karí kořením a přidáme nasekanou petrželku.
- Na pergamenový (nebo pečicí) papír vymazaný máslem vložíme plátky pstruha, pokapeme koňakem a vínem, navršíme rýžovou směs a zabalíme. Na povrchu potřeme balíčky máslem a prohřejeme v troubě.
- Podáváme na velké míse s dílky citronu.