Kapr na rajčatech
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kapr obecný |
1 kg |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0.5 šálek |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného a omytého kapra osolíme a položíme do pekáče na cibuli a česnek.
- Kyselou smetanu smícháme s prolisovanými rajčaty, cukrem, solí, pepřem, lžičkou papriky a s trochou citronové kůry.
- Připravenou směsí přelijeme kapra a pečeme v mírně vyhřáté troubě za častého polévání.
- Pokrm podáváme ozdobený dílky citronu.