Kapr na rajčatech

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kapr obecný 1 kg
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 0.5 šálek
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a omytého kapra osolíme a položíme do pekáče na cibuli a česnek.
  2. Kyselou smetanu smícháme s prolisovanými rajčaty, cukrem, solí, pepřem, lžičkou papriky a s trochou citronové kůry.
  3. Připravenou směsí přelijeme kapra a pečeme v mírně vyhřáté troubě za častého polévání.
  4. Pokrm podáváme ozdobený dílky citronu.