Candát s houbami
Ingredience
Candát obecný |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Hříbky čerstvé |
150 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného, z kůže staženého candáta naporcujeme. Hlavu a odřezky vyvaříme v troše osolené vody.
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme očištěné, nakrájené hříbky, mletou papriku, podusíme a podlijeme vývarem z hlavy a odřezků. Když houby změknou, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme.
- Porce candáta vložíme na vymaštěnou zapékací mísu, přelijeme omáčkou a dáme péci do trouby.
- Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.