Candát s houbami

Ingredience


Candát obecný 500 g
Cibule 1 ks
Hříbky čerstvé 150 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného, z kůže staženého candáta naporcujeme. Hlavu a odřezky vyvaříme v troše osolené vody.
  2. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme očištěné, nakrájené hříbky, mletou papriku, podusíme a podlijeme vývarem z hlavy a odřezků. Když houby změknou, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme.
  3. Porce candáta vložíme na vymaštěnou zapékací mísu, přelijeme omáčkou a dáme péci do trouby.
  4. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.