Dušené hovězí po javánsku

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 500 g
Muškátový květ 1 špetka
Olej stolní 100 g
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté, na kousky nakrájené a osolené hovězí maso smícháme s kořením a hrubě nakrájenou cibulí. Dusíme na oleji, až maso pustí šťávu.
  2. Potom přilijeme sójovou omáčku, zalijeme horkou vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka.
  3. Ke konci dušení přidáme omytá, nakrájená rajčata a ještě asi 10 minut podusíme. Hotový pokrm posypeme osmaženou cibulkou.
  4. Podáváme s rýží.