Dušené hovězí po javánsku
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej stolní |
100 g |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté, na kousky nakrájené a osolené hovězí maso smícháme s kořením a hrubě nakrájenou cibulí. Dusíme na oleji, až maso pustí šťávu.
- Potom přilijeme sójovou omáčku, zalijeme horkou vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka.
- Ke konci dušení přidáme omytá, nakrájená rajčata a ještě asi 10 minut podusíme. Hotový pokrm posypeme osmaženou cibulkou.
- Podáváme s rýží.