Telecí po zahradnicku
Ingredience
Hrášek |
130 g |
Kedlubna |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
600 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso osolíme a po všech stranách opečeme na másle. Mírně podlijeme a pečeme téměř doměkka.
- Potom k masu přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na nudličky, hrášek a vše podusíme.
- Nakonec přidáme do šťávy máslo s moukou, povaříme a přisypeme nasekanou petrželku.
- Pečeni nakrájíme na plátky a ozdobíme salátem a dílky rajčat.