Telecí po zahradnicku

Ingredience


Hrášek 130 g
Kedlubna 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 600 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso osolíme a po všech stranách opečeme na másle. Mírně podlijeme a pečeme téměř doměkka.
  2. Potom k masu přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na nudličky, hrášek a vše podusíme.
  3. Nakonec přidáme do šťávy máslo s moukou, povaříme a přisypeme nasekanou petrželku.
  4. Pečeni nakrájíme na plátky a ozdobíme salátem a dílky rajčat.