Holštýnský řízek
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Sardelové řezy |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
500 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a osolíme. Opečeme je na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.
- Na jiné pánvi usmažíme na másle sázená vejce - volská oka. Maso i vejce necháme na teplém místě.
- Šťávu z masa podlijeme trochou vývaru a povaříme. Na řízky položíme volská oka, proužky sardelových řezů a do jejich středu vložíme po jednom kaparu. Řízky obložíme plátky citronu a snítkou petrželky.
- Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.