Holštýnský řízek

Ingredience


Citrony 1 ks
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Petržel - nať 1 ks
Sardelové řezy 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 500 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a osolíme. Opečeme je na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.
  2. Na jiné pánvi usmažíme na másle sázená vejce - volská oka. Maso i vejce necháme na teplém místě.
  3. Šťávu z masa podlijeme trochou vývaru a povaříme. Na řízky položíme volská oka, proužky sardelových řezů a do jejich středu vložíme po jednom kaparu. Řízky obložíme plátky citronu a snítkou petrželky.
  4. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.