Paprikové maso

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Fazole bílé 500 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Telecí hruď 1 kg
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole přes noc namočíme a druhý den je v téže vodě bez soli zpola uvaříme.
  2. Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a promícháme s jemně nakrájenou cibulí. Poprášíme mletou paprikou a osmahneme. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, uvařené fazole a vše dodusíme doměkka.
  3. Nakonec pokrm zahustíme škrobem a okořeníme podle chuti utřeným česnekem.