Paprikové maso
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Fazole bílé |
500 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí hruď |
1 kg |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole přes noc namočíme a druhý den je v téže vodě bez soli zpola uvaříme.
- Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a promícháme s jemně nakrájenou cibulí. Poprášíme mletou paprikou a osmahneme. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, uvařené fazole a vše dodusíme doměkka.
- Nakonec pokrm zahustíme škrobem a okořeníme podle chuti utřeným česnekem.