Růžičková kapusta s bílou omáčkou

Ingredience


Kapusta růžičková 600 g
Máslo čerstvé 2.5 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapustu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Vložíme je do kastrolu na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka.
  2. Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem a povaříme 10 minut. Omáčku přidáme ke kapustě, chvíli povaříme a na závěr přidáme žloutky rozmíchané v troše mléka. Již nevaříme.
  3. Kapustu podáváme k bramborám vařeným ve slupce anebo k vařeným masům.