Růžičková kapusta s bílou omáčkou
Ingredience
Kapusta růžičková |
600 g |
Máslo čerstvé |
2.5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapustu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Vložíme je do kastrolu na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka.
- Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem a povaříme 10 minut. Omáčku přidáme ke kapustě, chvíli povaříme a na závěr přidáme žloutky rozmíchané v troše mléka. Již nevaříme.
- Kapustu podáváme k bramborám vařeným ve slupce anebo k vařeným masům.