Džuveč ze skopového masa s bramborami

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 2 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Skopová plec 500 g
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na polovině dávky sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, nadrobno nakrájené maso, zbytek sádla, osolíme a okořeníme pepřem a paprikou. Maso opečeme dočervena, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka.
  2. Potom přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, osolíme, zamícháme a dáme zapéci do trouby.
  3. Před koncem pečení pokrm zalijeme osolenou kyselou smetanou smíchanou s vejci a dopečeme dočervena.