Džuveč ze skopového masa s bramborami
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Skopová plec |
500 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na polovině dávky sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, nadrobno nakrájené maso, zbytek sádla, osolíme a okořeníme pepřem a paprikou. Maso opečeme dočervena, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka.
- Potom přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, osolíme, zamícháme a dáme zapéci do trouby.
- Před koncem pečení pokrm zalijeme osolenou kyselou smetanou smíchanou s vejci a dopečeme dočervena.