Dršťky se zeleninou

Ingredience


Cibule 1 ks
Dršťky syrové 1 kg
Majoránka 1 hrst
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
Zelenina kořenová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné dršťky vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vodu slijeme, přidáme vývar a vaříme doměkka. Po okapání nakrájíme měkké dršťky na jemné nudle.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drštěk a vymícháme dohladka. Přidáme koření a vaříme 15 minut.
  3. Zvlášť na másle podusíme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, později přidáme nasekanou petrželku.
  4. Do povařené omáčky zamícháme dršťky a podušenou zeleninu. Pokrm nemá být příliš hustý.