Dršťky se zeleninou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Dršťky syrové |
1 kg |
Majoránka |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
Zelenina kořenová |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné dršťky vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vodu slijeme, přidáme vývar a vaříme doměkka. Po okapání nakrájíme měkké dršťky na jemné nudle.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drštěk a vymícháme dohladka. Přidáme koření a vaříme 15 minut.
- Zvlášť na másle podusíme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, později přidáme nasekanou petrželku.
- Do povařené omáčky zamícháme dršťky a podušenou zeleninu. Pokrm nemá být příliš hustý.