Ledvinky Criolla

Ingredience


Chléb konzumní 1 krajíc
Cibule 2 ks
Hovězí ledviny 500 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky podélně rozkrojíme a odstraníme blány a tuk. Namočíme je do teplé octové vody, promneme a potom omýváme ve studené vodě, až zůstane čirá. Ledvinky osušíme a nakrájíme příčně na plátky.
  2. V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, očištěnou papriku, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, nasekanou petrželku a sůl. Vše krátce podusíme. Omáčku zahustíme trochou nastrouhaného chleba.
  3. Nakonec přidáme ledvinky a dusíme je v omáčce doměkka.