Ledvinky Criolla
Ingredience
Chléb konzumní |
1 krajíc |
Cibule |
2 ks |
Hovězí ledviny |
500 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledvinky podélně rozkrojíme a odstraníme blány a tuk. Namočíme je do teplé octové vody, promneme a potom omýváme ve studené vodě, až zůstane čirá. Ledvinky osušíme a nakrájíme příčně na plátky.
- V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, očištěnou papriku, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, nasekanou petrželku a sůl. Vše krátce podusíme. Omáčku zahustíme trochou nastrouhaného chleba.
- Nakonec přidáme ledvinky a dusíme je v omáčce doměkka.