Pečené ledvinky s omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hořčice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové ledvinky 4 ks
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky odblaníme, omyjeme a osušíme. Na rozpáleném másle je opečeme po obou stranách (asi 15 minut). Osolíme, přendáme na nahřátou mísu a nakrájíme na tenké plátky. Přiklopíme pokličkou a postavíme na kastrol s horkou vodou.
  2. Do kastrolu, ve kterém jsme ledvinky opékali, nalijeme víno, přidáme hořčici, kousek másla, nasekanou petrželku, pepř a citronovou šťávu. Vše necháme prohřát, ale nevaříme.
  3. Omáčku nalijeme na ledvinky a podáváme horké s chlebem opečeným na másle.