Obalované lilky

Ingredience


Lilek 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 100 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Sýr smetanový tavený 45% 100 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a osmažíme na oleji (podle potřeby, asi 50 ml).
  2. Utřeme 2 žloutky, nastrouhaný tavený sýr, nastrouhaný parmezán a špetku soli. Vzniklou hutnou hmotou slepujeme vždy dva plátky lilků, namočíme je v bílcích ušlehaných s 1 vejcem a obalíme ve strouhance. V horkém oleji smažíme dozlatova.
  3. Ihned podáváme.