Obalované lilky
Ingredience
Lilek |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Sýr smetanový tavený 45% |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a osmažíme na oleji (podle potřeby, asi 50 ml).
- Utřeme 2 žloutky, nastrouhaný tavený sýr, nastrouhaný parmezán a špetku soli. Vzniklou hutnou hmotou slepujeme vždy dva plátky lilků, namočíme je v bílcích ušlehaných s 1 vejcem a obalíme ve strouhance. V horkém oleji smažíme dozlatova.
- Ihned podáváme.