Pórkový koláč po alsasku
Ingredience
Listové těsto |
1 ks |
Máslo čerstvé |
70 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
12 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórky oloupeme a ponecháme jen bílé části. Nakrájíme je na kolečka a spaříme vařící osolenou vodou.
- Po okapání pórky smícháme se 4 ušlehanými žloutky, přilijeme 1/4 l kyselé smetany, osolíme a opepříme.
- Listové těsto rozválíme, vložíme do dortové formy a na dně propícháme vidličkou. Na těsto nalijeme připravenou směs, pokropíme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20–30 minut.