Pórkový koláč po alsasku

Ingredience


Listové těsto 1 ks
Máslo čerstvé 70 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 12 ks
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórky oloupeme a ponecháme jen bílé části. Nakrájíme je na kolečka a spaříme vařící osolenou vodou.
  2. Po okapání pórky smícháme se 4 ušlehanými žloutky, přilijeme 1/4 l kyselé smetany, osolíme a opepříme.
  3. Listové těsto rozválíme, vložíme do dortové formy a na dně propícháme vidličkou. Na těsto nalijeme připravenou směs, pokropíme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20–30 minut.