Tvarohové kroketky

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hrubá 30 g
Petržel - nať 1 špetka
Protlak rajčatový 0.125 l
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Tvaroh tučný 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z tvarohu, sýru, osolené mouky, vajec, bazalky a petrželky vypracujeme těsto. Na vále poprášeném moukou z těsta vytvarujeme váleček, rozdělíme jej na 12 dílů a upravíme do tvaru kroket.
  2. Na rozpáleném másle kroketky osmažíme po obou stranách.
  3. Usmažené krokety polijeme vodou zředěným rajčatovým protlakem.