Tvarohové kroketky
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hrubá |
30 g |
Petržel - nať |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
0.125 l |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tvaroh tučný |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z tvarohu, sýru, osolené mouky, vajec, bazalky a petrželky vypracujeme těsto. Na vále poprášeném moukou z těsta vytvarujeme váleček, rozdělíme jej na 12 dílů a upravíme do tvaru kroket.
- Na rozpáleném másle kroketky osmažíme po obou stranách.
- Usmažené krokety polijeme vodou zředěným rajčatovým protlakem.