Fazole s dušenou červenou řepou

Ingredience


Bešamel 500 ml
Červená řepa 300 g
Cibule 1 ks
Fazole vařené 200 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme a přilijeme trochu vody. Pod pokličkou dusíme doměkka.
  2. Do měkké řepy přilijeme trochu octa a rozmícháme. Přidáme uvařené fazole a přilijeme bešamel s jemně nakrájenou cibulí. Vše krátce povaříme.
  3. Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.