Fazole s dušenou červenou řepou
Ingredience
Bešamel |
500 ml |
Červená řepa |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Fazole vařené |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
75 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou řepu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme a přilijeme trochu vody. Pod pokličkou dusíme doměkka.
- Do měkké řepy přilijeme trochu octa a rozmícháme. Přidáme uvařené fazole a přilijeme bešamel s jemně nakrájenou cibulí. Vše krátce povaříme.
- Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.