Zapečený hrách
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrách loupaný |
2 šálek |
Sádlo škvařené |
4 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrách předem namočíme a nabobtnalý uvaříme v téže neosolené vodě.
- Strouhanku nasucho opražíme a potom ji omastíme sádlem.
- Na lžíci sádla osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Do sádlem vymaštěného pekáče urovnáme uvařený hrách, posypeme jej strouhankou s osmaženou cibulí a pokapeme sádlem.
- Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.