Zapékaná kukuřičná kaše se sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Mouka kukuřičná |
500 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Sýr Parmezán |
150 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z osoleného mléka a mouky uvaříme řidší kaši. Vmícháme do ní 2/3 nastrouhaného parmezánu, ementál nakrájený na kostičky a vejce.
- Zapékací mísu vymažeme máslem, nalijeme do ní kaši, zalijeme smetanou a posypeme zbylým sýrem.
- Kaši zapečeme v troubě dorůžova. Podáváme horkou.