Kukuřičná kaše se sázenými vejci

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 l
Mouka kukuřičná 500 g
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Brynza 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mléka, mouky a soli uvaříme řidší kaši. Přidáme máslo, smetanu, brynzu a dobře promícháme.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem, dáme do ní kaši a urovnáme ji lžící namočenou v mléce.
  3. Pomaštěnou lžící vyhloubíme na povrchu kaše důlky, do každého rozklepneme vejce, osolíme a poklademe kousky másla.
  4. Pokrm zapečeme v horké troubě. Když bílky ztuhnou, ihned podáváme.