Kukuřičná kaše se sázenými vejci
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 l |
Mouka kukuřičná |
500 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Brynza |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mléka, mouky a soli uvaříme řidší kaši. Přidáme máslo, smetanu, brynzu a dobře promícháme.
- Zapékací mísu vymažeme máslem, dáme do ní kaši a urovnáme ji lžící namočenou v mléce.
- Pomaštěnou lžící vyhloubíme na povrchu kaše důlky, do každého rozklepneme vejce, osolíme a poklademe kousky másla.
- Pokrm zapečeme v horké troubě. Když bílky ztuhnou, ihned podáváme.