Žemlovka Brunch
Ingredience
Chléb toastový |
5 krajíc |
Cukr krupice |
72 g |
Máslo čerstvé |
35 g |
Mléko plnotučné |
750 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse rozšleháme vejce s mlékem (nebo smetanou) a cukrem. Přidáme na kousky rozlámaný toastový chléb, vše promícháme.
- Do pekáčku nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme připravenou směs, na povrch nastrouháme trochu muškátového oříšku.
- Pekáček vložíme do plechu s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu do zlatova. Odpařenou vodu během pečení doléváme.
- Žemlovku podáváme teplou i studenou. Můžeme ji ozdobit šlehačkou nebo čokoládou.