Žemlovka Brunch

Ingredience


Chléb toastový 5 krajíc
Cukr krupice 72 g
Máslo čerstvé 35 g
Mléko plnotučné 750 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse rozšleháme vejce s mlékem (nebo smetanou) a cukrem. Přidáme na kousky rozlámaný toastový chléb, vše promícháme.
  2. Do pekáčku nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme připravenou směs, na povrch nastrouháme trochu muškátového oříšku.
  3. Pekáček vložíme do plechu s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu do zlatova. Odpařenou vodu během pečení doléváme.
  4. Žemlovku podáváme teplou i studenou. Můžeme ji ozdobit šlehačkou nebo čokoládou.