Pečené vepřové kotlety s jablky a skořicí
Ingredience
Jablka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj sušená |
0.5 kávová lžička |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
29 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme a poprášíme mletou skořicí. Maso obalíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance promíchané se šalvějí, tymiánem, solí, pepřem.
- Kotlety rozložíme na plech, posypeme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky a pokapeme rozehřátým máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka (asi 40 minut).
- Podáváme s opečenými bramborami a zeleným hráškem.