Pečené vepřové kotlety s jablky a skořicí

Ingredience


Jablka 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj sušená 0.5 kávová lžička
Skořice mletá 1 kávová lžička
Strouhanka 29 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme a poprášíme mletou skořicí. Maso obalíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance promíchané se šalvějí, tymiánem, solí, pepřem.
  2. Kotlety rozložíme na plech, posypeme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky a pokapeme rozehřátým máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka (asi 40 minut).
  3. Podáváme s opečenými bramborami a zeleným hráškem.