Nové brambory s hráškem
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Brambory |
1000 g |
Cibule |
2 ks |
Hrášek |
260 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky slaniny opečeme na pánvi dokřupava, vyjmeme je a ve výpeku osmažíme jemně nakrájenou cibuli.
- Dobře omyté, neoloupané brambory urovnáme na dno kastrolu, přidáme opečenou slaninu, osmaženou cibuli a přilijeme tolik vody, aby byly brambory ponořené. Vše zvolna vaříme asi 20 minut.
- Potom odstraníme slaninu, přidáme uvařený hrášek a přilijeme smetanu. Za občasného míchání necháme pokrm už jen prohřát.
- Podáváme jako přílohu k pokrmům z lososa.