Nové brambory s hráškem

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Brambory 1000 g
Cibule 2 ks
Hrášek 260 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky slaniny opečeme na pánvi dokřupava, vyjmeme je a ve výpeku osmažíme jemně nakrájenou cibuli.
  2. Dobře omyté, neoloupané brambory urovnáme na dno kastrolu, přidáme opečenou slaninu, osmaženou cibuli a přilijeme tolik vody, aby byly brambory ponořené. Vše zvolna vaříme asi 20 minut.
  3. Potom odstraníme slaninu, přidáme uvařený hrášek a přilijeme smetanu. Za občasného míchání necháme pokrm už jen prohřát.
  4. Podáváme jako přílohu k pokrmům z lososa.