Selské fazolky
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
450 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gouda 45% |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi na olivovém oleji zpěníme prolisovaný česnek. Přidáme oloupaná a drobně nakrájená rajčata bez peciček, osolíme, osladíme, opepříme. Dále přidáme omyté a rozkrájené fazolky, zamícháme, zvolna dusíme pod pokličkou.
- Když jsou fazolky téměř měkké, přidáme bylinky a bez pokličky chvíli povaříme, aby se odpařila všechna tekutina.
- Na talířích posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.