Selské fazolky

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 450 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Gouda 45% 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na olivovém oleji zpěníme prolisovaný česnek. Přidáme oloupaná a drobně nakrájená rajčata bez peciček, osolíme, osladíme, opepříme. Dále přidáme omyté a rozkrájené fazolky, zamícháme, zvolna dusíme pod pokličkou.
  2. Když jsou fazolky téměř měkké, přidáme bylinky a bez pokličky chvíli povaříme, aby se odpařila všechna tekutina.
  3. Na talířích posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.