Růžičková kapusta s jablky
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Kapusta růžičková |
400 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kapustičky křížem nakrojíme v košťálu a v osolené vodě je uvaříme téměř do měkka.
- Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na osminky, které ještě podélně rozkrojíme a zakapeme citronovou šťávou.
- V pánvi rozškvaříme plátky slaniny, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mírně ji osmahneme. Tuk slijeme, přidáme připravená jablka a za občasného promíchání je opečeme do měkka. Dále přidáme uvařené a okapané kapusty, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř. Vše zalijeme smetanou a povaříme asi 5 minut.
- Kapustičky s jablky podáváme horké jako přílohu k drůbeži nebo k rybě.