Švestky s drobenkou

Ingredience


Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr třtinový 90 g
Máslo čerstvé 35 g
Med včelí 0.5 šálek
Mouka polohrubá 100 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Švestky 4 šálek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Promícháme s cukrem, medem a citronovou šťávou.
  2. Směs urovnáme do zapékací mísy nebo do pekáčku s vyšším okrajem.
  3. Z mouky, másla, cukru a skořice připravíme drobenku, rovnoměrně ji nasypeme na švestky v pekáčku.
  4. Dezert pečeme v silně vyhřáté troubě 25 - 30 minut do zlatova. Po upečení necháme mírně vychladnout nebo můžeme ihned podávat.