Bramborový salát po francouzsku
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Celer - nať |
3 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Majonéza |
80 ml |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané, na kostičky nakrájené brambory zalijeme studenou vodou a vaříme je asi 15 minut doměkka. Potom je prolijeme studenou vodou a osušíme.
- Omytou celerovou nať a očištěnou papriku zbavenou semen nakrájíme na malé kostičky.
- Brambory, celerovou nať a papriku vložíme do mísy, přidáme olej, majonézu, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.
- Před podáváním salát podle chuti osolíme a opepříme.