Bramborový salát po francouzsku

Ingredience


Brambory 4 ks
Celer - nať 3 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Majonéza 80 ml
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1.5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané, na kostičky nakrájené brambory zalijeme studenou vodou a vaříme je asi 15 minut doměkka. Potom je prolijeme studenou vodou a osušíme.
  2. Omytou celerovou nať a očištěnou papriku zbavenou semen nakrájíme na malé kostičky.
  3. Brambory, celerovou nať a papriku vložíme do mísy, přidáme olej, majonézu, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.
  4. Před podáváním salát podle chuti osolíme a opepříme.