Krémové misky
Ingredience
Cukr moučkový |
90 g |
Mléko plnotučné |
410 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do hrnce nalijeme mléko, vanilkový lusk podélně rozkrojíme, semínka vydlabeme a lusk i semínka dáme do mléka, které převaříme.
- Smícháme vejce, žloutky a cukr. Zalijeme mlékem a dobře promícháme. Všechnu pěnu sebereme lžící.
- Hmotu rozlijeme do 8 zapékacích mističek a urovnáme je na hluboký plech. Plech zalijeme vodou asi do poloviny mističek a krém pečeme asi 30 minut, až bude pevný na dotek.
- Mističky vyjmeme a necháme vychladnout. Uložíme je do chladničky, kde krém necháme až do podávání.