Vepřová roláda s paprikou a párkem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Hrášek |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Párky jemné |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová plec |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso rozkrojíme na plát, naklepeme, potřeme hořčicí a osolíme. Plát pokryjeme umíchanými vejci na slanině, posypeme hráškem a větší částí na nudličky nakrájených, očištěných paprik. Povrch poklademe párkem. Maso zabalíme do rolády, zavážeme nití a vložíme na jemně nakrájenou cibuli zpěněnou na oleji. Roládu po všech stranách opečeme.
- Opečené maso podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí. Po chvíli přidáme zbylé nakrájené papriky a dusíme doměkka.
- Hotovou roládu zbavíme nití a nakrájíme na porce. Podáváme s rýží nebo s bramborovou kaší.