Vepřová roláda s paprikou a párkem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice 2 kávová lžička
Hrášek 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Párky jemné 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová plec 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso rozkrojíme na plát, naklepeme, potřeme hořčicí a osolíme. Plát pokryjeme umíchanými vejci na slanině, posypeme hráškem a větší částí na nudličky nakrájených, očištěných paprik. Povrch poklademe párkem. Maso zabalíme do rolády, zavážeme nití a vložíme na jemně nakrájenou cibuli zpěněnou na oleji. Roládu po všech stranách opečeme.
  2. Opečené maso podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí. Po chvíli přidáme zbylé nakrájené papriky a dusíme doměkka.
  3. Hotovou roládu zbavíme nití a nakrájíme na porce. Podáváme s rýží nebo s bramborovou kaší.