Studená žampionová omáčka
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Majonéza |
150 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme je na oleji doměkka.
- Majonézu zředíme mlékem a citronovou šťávou. Přidáme vychladlé žampiony a podle chuti osolíme a osladíme. Nakonec zlehka vmícháme nakrájenou pažitku.
- Omáčku podáváme k masům.